Zorgcentrum Ipse de Bruggen

Home / / Zorgcentrum Ipse de Bruggen

Projecten

slideshowSCHIEDAM_001
slideshowSCHIEDAM_003
slideshowSCHIEDAM_004
slideshowSCHIEDAM_007
slideshowSCHIEDAM_015
slideshowSCHIEDAM_019
slideshowSCHIEDAM_022
slideshowSCHIEDAM_029
slideshowSCHIEDAM_044

Zorgcentrum Ipse de Bruggen heeft een bijzondere uitstraling. Het gebouw ligt midden in een woonwijk in Schiedam en is onderdeel van een groter gebouwencomplex. Samen vormen ze een dag- en nachtopvang voor mensen met een handicap.

Ipse de Bruggen bestaat uit verschillende groeps- en rustruimten, een ruime keuken,  kantoren, flexplekken en ruimten voor huisartsen en fysiotherapeuten.

Wij verbouwden het deel voor de dagopvang waar de diverse ruimten nu multifunctioneel zijn ingericht. De bouw bestond uit het inpandig slopen en opnieuw indelen van de begane grond en verdieping. Om het gebouw zijn verschillende buitenruimten gecreëerd met daar omheen een scherm van stalen kolommen, bekleed met Accoya, kastanjehouten hekwerken en gezeefdrukte beglazing. Deze zeefdruk bestaat uit een foto van een kastanjebos, gemaakt door een kunstenares uit Wales. De gezeefdrukte foto loopt via de entree door op geprinte houten panelen tot in de centrale ruimte. Hierdoor ontstaat er ook binnen een groene natuurlijke uitstraling. Ook de vloeren, het plafond en het interieur hebben een natuurlijke uitstraling gekregen.

Het dak is voorzien van een mos sedum afwerking waardoor deze groen en natuurlijk oogt. De bestaande gemetselde gevel en grindbetonnen dakopbouw zijn in kleur gecoat.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten