Sportzaal Batau Noord

Home / / Sportzaal Batau Noord

Projecten

batau

In de wijk Batau Noord in Nieuwegein hebben wij een futuristische sportzaal gebouwd voor diverse scholen, verenigingen en sportclubs in de omgeving.

Architect ‘De Nieuwe Ruimte’ heeft een kenmerkend gebouw ontworpen, waarbij technische ruimte onder de tribune gecreëerd kon worden. Aan de buitenzijde is deze ruimte, als helling in de terreininrichting, afgewerkt.

Om geen kolommen in het zicht van de toeschouwers te hebben, is een “kolomvrije” draagconstructie geconstrueerd. Het dak van de grote sportzaal rust ter plaatse van de tribune op een vakwerkligger, volledig onzichtbaar weggewerkt in de wandbetimmeringen.

De gevels zijn opgetrokken uit een mix van oranjekleurige houten kozijnen, metselwerk en aluminiumkleurige sandwich gevelbeplating. Het dak is aangebracht onder diverse verschillende hellingshoeken en is vanwege het binnenklimaat voorzien van een sedum dakbegroeiing.

Rond de centraal gelegen sportzaal (NOC*NSF-goedkeuring) zijn diverse ruimten gerealiseerd zoals; douche- kleedruimten, toiletten, kantine, toestellenbergingen, EHBO-ruimte, etc.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten