Restaurant ’t Gelag

Home / / Restaurant ’t Gelag

Projecten

slideshowGELAG_MG_4765
slideshowGELAG_MG_4773
slideshowGELAG_MG_4781
slideshowGELAG_MG_4788

Samen met Huibers en Jarring architecten creëerde wij het restaurant en uitgaansgelegenheid ’t Gelag in Veenendaal. Het restaurant kwam op de plek van het oude afgebrande restaurant.

De gevels van het gebouw kenmerken zich door de ‘ruig’ gestukadoorde wanden, ofwel gekiemde wanden. De raamopeningen zijn ontworpen als doorlopende gevelbanden, die het gebouw een brede uitstraling geven, ondanks de ‘smalle’ werkelijkheid. De diepe negges en de overdekte terugliggende galerijen geven het pand een massieve uitstraling.

De uitvoering van de nieuwbouw was een hele uitdaging. Wij hebben met zeer weinig bouwplaatsruimte, in een drukke winkelstraat, een nieuwbouw gerealiseerd. Maar door de toepassing van een op maat gesneden ruwbouw hebben we de opslag en het aantal kranen kunnen beperken.

In het pand zijn over de diverse bouwlagen verschillende functies ondergebracht. Op de begane grond is het cafégedeelte gerealiseerd, voorzien van een gemetselde bar, keuken, sanitaire ruimten en een uitnodigende entree. De entree is hoogwaardig afgewerkt met aluminium puien, natuursteen vloer, wandschilderingen en een akoestisch systeemplafond. Op de verdiepingen zijn dans- en eetgelegenheden gecreëerd, met als kenmerk dat elke bouwlaag een eigen stijl met zich meebrengt. Van een moderne tot een klassieke of landelijke stijl.
Aan de straatzijde is een buitenterras aangelegd, dat met een overkapping, inclusief zijwanden, te overdekken is. Tuinmuren scheiden het terras af van de openbare straat en het trottoir.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten