44 appartementen Petit Paris

Home / / 44 appartementen Petit Paris

Projecten

slideshowPETIT_PARIS_MG_4637
slideshowPETIT_PARIS_MG_4605
slideshowIS_MG_4604
slideshowIS_MG_4597 – kopie

Midden in het centrum van Tilburg zijn aan een drukke stadsweg door ons als een inbreidingslocatie 44 appartementen gebouwd. Onder deze appartementen zijn 7 commerciële ruimten beschikbaar welk naar keuze van de gebruikers in verschillende afmetingen konden worden afgebouwd.  Waar voorheen krakers in voormalige leegstaande winkelpanden met bovenwoningen waren gehuisvest is nu een sfeervol woongebouw opgetrokken.

Het complex Petit Paris Tilburg kan met zijn 50 meter gevelfront met recht een blikvanger aan de Korvelseweg genoemd worden. Voordat het werk daadwerkelijk kon gaan aanvangen diende eerst de bestaande bebouwing te worden verwijderd. Ook het terrein is voor de start van de bouwwerkzaamheden gesaneerd vanwege de in het verleden opgetreden bodemverontreinigingen.

Het gerealiseerde bouwwerk betreft een woongebouw van 4 bouwlagen met appartementen op een commerciële plintlaag waarin een aantal winkel ruimten zijn geprojecteerd.  De fundering is uitgevoerd als een betonfundering op de vaste grondslag met een in het werk gestorte begane grondvloer.

De draagconstructie van het gebouw bestaat uit woning scheidende bouwmuren van kalkzandsteen lijmelementen met betonnen breedplaatvloeren.

Na de ruwbouw is de gevelsluiting en afbouw van het werk binnen een kort tijdsbestek gerealiseerd. Dit werd mogelijk door te kiezen voor een hoge mate van onderdelen te prefabriceren en deze onderdelen op de bouwplaats te monteren. Doordat in samenspraak met de architect is gekozen voor wisselende en gevarieerde materialisaties, is het gehele complex met een aantrekkelijk straatgevel een verbetering voor de Korvelseweg in Tilburg. In de gevels zijn op nagenoeg alle posities betonnen plantenbakken meegenomen in het ontwerp waardoor voor de bewoners een eigen “tuin” direct voor het raam en op het balkon zichtbaar is.

Voor het parkeren is voor de bewoners in de diepe achtertuinen aan de achterzijde van het complex, op eigen terrein een afgeschermde parkeerplaats gerealiseerd. Hierdoor is voor iedereen een eigen parkeerplaats beschikbaar.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten