Wijkcentrum “Aller Erf” en Kerkzaal

Home / / Wijkcentrum “Aller Erf” en Kerkzaal

Projecten

slideshowALLER_ERF_MG_2867
slideshowALLER_ERF_MG_2869
slideshowALLER_ERF_MG_2875
slideshowALLER_ERF_MG_2887
slideshowALLER_ERF_MG_2898
slideshowALLER_ERF_MG_2903
slideshowALLER_ERF_MG_2931

In de wijk ‘Dragonder Noord’ hebben wij een nieuwe protestantse kerk en uitbreiding van het bestaande winkelcentrum gerealiseerd. Het bestaande wijkcentrum was vanwege de uitbreiding van de kerkende gemeente te klein geworden.

De nieuwe kerkzaal en de uitbreiding van het bestaande wijkcentrum is ontworpen door architectenbureau Huibers & Jarring bna. De kerkzaal kenmerkt zich door het ‘vierkante’ ontwerp. De architect koos hier bewust voor vanwege de naastgelegen bestaande bebouwing met verschillende bouwstijlen uit verschillende decennia.

De kerkzaal werd rondom voorzien van gevelmetselwerk: de onderste 4 meter met liggend metselwerk, de gevelhoogte met staand metselwerk. Net onder de daklijn is een doorgaande raamstrook ontworpen voor voldoende daglicht. Aan de voor- en achtergevel zijn grote aluminium vliesgevelpuien gesitueerd, voorzien van glasprints, die de functie van het kerkgebouw benadrukken. In de kerkzaal zijn de wanden en het plafond voorzien van een akoestische houten ‘latten’ bekleding. De vloer is afgewerkt met een tarkett vloerbedekking. In de hoek van de kerkzaal is een podium. Aan de overzijde van het podium  is een orgelbalkon.

Naast een nieuw kerkgebouw zijn er een aantal nevenruimten, zoals een consistorie, multifunctionele ruimte en toiletten gecreëerd. Deze zijn gesitueerd in een uitbreiding van het naastgelegen wijkcentrum. Met een transparante verbindingsbrug zijn deze ruimten binnendoor te bereiken. Het bestaande wijkcentrum, met hierin gehuisvest een eetcafé-restaurant, supermarkt, 6 multifunctionele zalen, 2 sporthallen met bijbehorende ruimten, etc. is gedeeltelijk gerenoveerd en geüpgraded. Zo zijn in grote delen de vloer-, wand-, en plafondafwerkingen vernieuwd. Ook zijn de gevels aangepast en zijn de installaties aangepast aan de nieuwe indelingen en/of functies.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten