CBS De Borgwal in Renswoude

Home / / CBS De Borgwal in Renswoude

Projecten

Slide background
Slide background
Slide background
borgwal1 klein
borgwal2 klein
borgwal ontwerp klein

10-04-2018 – In Renswoude is aan de Hokhorst een nieuw schoolgebouw voor De Borgwal gerealiseerd. Het project is in opdracht van de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs De Viermaster uitgevoerd.

Voorheen was de locatie buitengebied. Nu biedt de locatie ruimte aan een school, en het naastgelegen kinderdagverblijf.

Basisschool De Borgwal krijgt onderdak in een mooi nieuw schoolgebouw gelegen aan de rand van nieuwbouwwijk Beekweide en de parkeerplaats met atletiekbaan.

Een mooie locatie waar gebruik gemaakt kan worden van de omgeving.

Binnen het proces van voorbereiding heeft KUDO als bouwteampartner meegedacht bij de totstandkoming en uitwerking van het ontwerp.Kennis delen en luisteren naar elkaars behoeften stonden hierbij centraal.

De school is naar wens van de opdrachtgever uitgevoerd met ruime lokalen en een grote multifunctionele ruimte.Op deze manier is flexibele inzet van het gebouw mogelijk en kunnen er naast de klassikale lessen tal van activiteiten worden uitgevoerd.
Het gebouw is duurzaam gebouwd. Een gasaansluiting is niet langer nodig en daarom ook niet aangebracht.
Door toepassing van twee warmtepompen en zonnepanelen zal het gebouw bijna energie neutraal zijn.De gecombineerde units voor verwarming, koeling en ventilatie zorgen voor een optimaal klimaat in de lokalen.

De start van de bouw was op 1 april 2018, de oplevering is gevierd op 19 februari 2019.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten