Multifunctioneel gebouw in Cothen

Home / / Multifunctioneel gebouw in Cothen

Projecten

layerslide_MG_9532
slideshow_MG_9500
slideshow_MG_9506
slideshow_MG_9514
slideshow_MG_9552
slideshow_MG_9556
slideshow_MG_9558
slideshow_MG_9578
slideshow_MG_9583

In Cothen staat een multifunctionele accommodatie waarin de volgende functies zijn ondergebracht: de Beatrixschool en kinderopvang de Speelhoek (SKON).

Het gebouw kenmerkt zich door de ovale vorm. De lokalen zijn aan de gevels gesitueerd voor een optimaal licht en zicht in deze ruimten. In het hart van het gebouw vindt men de algemene ruimten en het speellokaal. Om in het speellokaal voldoende daglicht te krijgen bouwden wij een verhoogd dak met glasstroken. Het verhoogde dak is futuristisch ontworpen en kenmerkt zich door de gebogen vorm en ‘koperkleurige’ trapeziumvormige overstekken.
De gevels zijn grotendeels opgetrokken uit gevelmetselwerk en voorzien van houten gevelkozijnen. Er is bewust gekozen voor een mix van stenen met een sterk afwijkende kleur. Het ‘bonte’ effect komt goed tot z’n recht bij deze gebogen gevels en de éénlaagse bebouwing.

De buitenruimte is om het hele gebouw aangelegd waardoor automatisch een tweedeling ontstaat van het speelplein voor de onderbouw, bovenbouw en kinderopvang. Elke deel van het speelplein worden onderling gescheiden door een entree, fietsenstalling en bergingen.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten