Kulturhus Haaften

Home / / Kulturhus Haaften

Projecten

slideshowKULTURHUS_MG_7472
slideshowKULTURHUS_MG_7484
slideshowKULTURHUS_MG_7490
slideshowKULTURHUS_MG_7505
slideshowKULTURHUS_MG_7511
slideshowKULTURHUS_MG_7525

In het nieuwe Kulturhus in Haaften zijn verschillende organisaties gevestigd: twee basisscholen, een multifunctioneel centrum, een bibliotheek, sportzalen, buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal.

De gevels zijn grotendeels uitgevoerd in metselwerk met daarin houten gevelkozijnen. Het metselwerk wordt geaccentueerd door de toepassing van diepe negges en/of verschillende wandvlakken. De gevels van de sporthal zijn ook uitgevoerd in een combinatie van metselwerk en stucwerk.

Het Kulturhus kenmerkt zich door de grote vloeroppervlakte, verdeeld over twee bouwlagen. Het gebouw wordt ‘door midden gesneden’ via een transparante ontvangsthal. Deze hal geeft de gebouwen een gezamenlijke ingang, maar hierachter schuilen wel twee gebouwen.

Het Kulturhus is uitgerust met hoogwaardige installatietechniek. Zo wordt bijvoorbeeld al het regenwater gefilterd, is er een WKO installatie, een biogasinstallatie en liggen er op het dak 68.000 Kw aan zonnepanelen.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten