Kulturhus Beesd

Home / / Kulturhus Beesd

Projecten

slideshowKLOKHUIS_MG_3004
slideshowKLOKHUIS_MG_2996
slideshowKLOKHUIS_MG_3011
slideshowKLOKHUIS_MG_3025
slideshowKLOKHUIS_MG_3048
slideshowKLOKHUIS_MG_3060

Wij realiseerden in Beesd een multifunctioneel gebouw in de dorpskern van gemeente Geldermalsen. Het multifunctionele gebouw, dat Kulturhus Beesd heet, wordt gebruikt voor het bewegingsonderwijs van de twee aanliggende scholen en door diverse sportverenigingen gecombineerd met een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een consultatiebureau. In de centrale kantine met keuken worden ook gezamenlijke dorpsactiviteiten georganiseerd.

Het gebouw kenmerkt zich aan de buitenzijde door het gebruik van grote bakstenen in een lichte kleur waardoor het gebouw een monumentaal karakter krijgt. Door de combinatie met de hoge aluminium vliesgevelkozijnen, de grote houten liggers in combinatie met stalen kolommen en windverbanden heeft het pand een moderne uitstraling.
Daarnaast kenmerkt dit gebouw zich door de schuine daken.

Aan de binnenzijde domineert de sportzaal, die door de grote glasopeningen en een mobiele wand met de omliggende ruimten is verbonden. De kleedkamers bevinden zich op de verdieping waar men vanaf de gang door de grote glasopeningen in de sportzaal kan kijken. Onder de gang bevindt zich de grofmotorische ruimte waar de kinderen van de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf tijdens het spelen naar de sporters kunnen kijken.

De sportzaal is uitgevoerd in groen beton dat in het werk is gestort en de onderzijde is voorzien van geperforeerde OSB beplating. Om het geluidsniveau verder gunstig te beïnvloeden is ook het dak uitgevoerd in geperforeerde staalplaten.
De kozijnen zijn van lariks evenals de plinten zodat deze één geheel vormen met de houtconstructies.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten