Brede school De Geldershof

Home / / Brede school De Geldershof

Projecten

slideshowGELDERHOF_LENT_002
slideshowGELDERHOF_LENT_008
slideshowGELDERHOF_LENT_012
slideshowGELDERHOF_LENT_017
slideshowGELDERHOF_LENT_019
slideshowGELDERHOF_LENT_023
slideshowGELDERHOF_LENT_026
slideshowGELDERHOF_LENT_028
slideshowGELDERHOF_LENT_029
slideshowGELDERHOF_LENT_011

In de oude dorpskern van Lent realiseerden wij een nieuwe school op de plek van de oude. In het nieuwe schoolgebouw zijn meerdere functies ondergebracht waardoor het gebouw nu breder inzetbaar is en dus beter geëxploiteerd kan worden. Het pand biedt onderdak aan onder meer een basisschool, kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO) en peuterspeelzaal (PSZ).

De gevels zijn grotendeels uitgevoerd met metselwerk met daarin een aantal geveldelen die voorzien zijn van een houten invulling of een paneelvulling. In de gevels zijn aluminium kozijnen geplaatst met zonwerende beglazing. Het metselwerk wordt geaccentueerd door de toepassing van metselwerkpatronen en felgekleurde stenen. Rondom de ramen zijn betonnen kaders gerealiseerd.

Het gebouw kenmerkt zich door de aparte futuristische vorm. Alle ‘bewoners’ zijn gesitueerd rondom de gezamenlijke entree met direct daarachter een aula en speellokaal met daarin een podiumtrap die voor evenementen als tribune dienst kan doen. Door de centrale ligging kunnen deze twee ruimten alle functies faciliteren.

De nieuwe brede school is hoogwaardig afgewerkt  inclusief vloer-, wand-, en plafondafwerking. Voor de diverse functies zijn vaste binneninrichtingen gerealiseerd, zoals pantry’s, keukens, aankleedmeubels en garderobes.

Het gebouw is uitgerust met een geavanceerde installatietechniek. Zo wordt bijvoorbeeld een deel van het regenwater geïnfiltreerd in de bodem. Ook is er een ventilatie installatie met warmteterugwinning. De school wordt door LED lampen verlicht. Het platte dak is zeer geschikt voor toekomstige zonnepanelen.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten