head bouwdorp
hut
4 jongens
groep
dj’s
3 jongens
meisje gitaar

Bouwdorp

12-06-2017 – Voor het Createam zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die kunnen schminken. Uw beloning: 800 blije kinderen, een geweldig team om in te werken en dagelijks een heerlijke lunch verzorgd door onze uitstekende keukenbrigade.11-06-2017 – Bouwdorp zoekt begeleiders(sters) voor autistische kinderen bouwdorpweek Veenendaal 2017. Kun je goed omgaan met deze kinderen en wil jij je daarvoor een week inzetten deze zomer? Dan zijn we opzoek naar JOU!
Mail voor meer informatie/aanmelding met Hans Harbers via hans.harbers@solcon.nl NB: deze ervaring kan meegenomen worden in het vergroten van je studiepunten.07-06-2017 – Sommige ouders vragen zich af of de bouwdorp dagen niet te lang zijn voor 6 jarigen. Dat zou heel goed kunnen. Het ene kind is het andere niet en gaandeweg Bouwdorp worden alle kinderen moe met als hoogtepunt de woensdag. Bouwdorp is een heel andere bezigheid dan ze gewend zijn. De hele dag buiten en bezig.
Bouwdorp is open van 09.00 tot 16.00 uur. Dat wil niet zeggen dat iedereen er om 09.00 moet zijn en pas om 16.00 uur naar huis mag. Een kind mag net zo laat komen en weggaan als het wil. Als een kind eerder naar huis wil, nemen we altijd eerst telefonisch contact op met de ouders/verzorgers om te horen of er iemand thuis is en of het kind alleen naar huis mag of dat het gehaald wordt. Ook als een kind naar de tandarts of wat dan ook moet kan dat tussendoor. Het is daarom erg belangrijk dat de dagkaartengoed en volledig worden ingevuld met alle gevraagde telefoonnummers.06-06-2017 – De eerste werkzaamheden voor Bouwdorp 2017 zijn gestart, vorige week zijn de bouwhekken geplaatst door Frank van Woerden Bouw.04-06-2017 –  Wij hebben de ervaring dat 6 jarigen Bouwdorp heel goed aan kunnen. Onze vrijwilligers staan altijd klaar om de kleinere kinderen te helpen met het sjouwen van pallets en het construeren van een hut. Voor alle kinderen, maar zeker voor de jongsten, is het leuk om met een groepje te komen. Als zij met een oudere broer of zus meekomen is dat natuurlijk helemaal handig. De groteren kunnen het zware werk doen. Oudere broers of zussen heeft ook een nadeel; zij nemen het werk uit handen van de kleintjes, die toch dingen ook graag zelf willen doen. Maar Bouwdorp bestaat niet alleen uit bouwen. De kinderen kunnen knutselen in de Creatent. Daar zie je altijd veel kleintjes. Ze kunnen ook meedoen met sport en spel en ze kunnen ook een film kijken. We proberen altijd iedere dag een film voor de jongere kinderen en een film voor de oudere kinderen te draaien. Er zijn ook kinderen, die een groot deel van de dag lopen te flaneren. Dat is ook Bouwdorp. Alles mag, niets moet.

U kunt uw kind alvast vertellen dat als ze bezig zijn met bouwen en ze hebben hulp nodig, voor wat dan ook, ze altijd een mevrouw of een meneer in een oranje T-shirt kunnen aanspreken.
Alle teams hebben hun eigen kleur T-shirt.
Oranje = Bouwteam
Geel = Activiteitenteam
Rood = Createam
Groen = Informatie
Cyclaam = Keukenteam
Grijs = Technische Dienst
Licht bruin = Autiteam
Leger groen = Beveiligingsteam26-05-2017 –  Op 1 juni start de kaartverkoop voor Bouwdorp. De kaarten kosten dit jaar € 12,50. In het mapje van de weekkaart (dagkaarten) zit ook een entreekaartje voor een kind t/m 12 jaar van het Nationaal Militair Museum. Het Nationaal Militair Museum is dit jaar medesponsor van Bouwdorp. Zij hebben de prijsjes beschikbaar gesteld en ook de entreekaartjes. Onderstaand lees je wat je allemaal in het Nationaal Militair Museum kan beleven.

• Mini-tank rijden – Ben jij een echte tank commandant? Neem plaats in de NMM minitank en rijd een rondje over het mooiste tank buitenparcours van Europa! Voor kinderen, maar ook voor volwassenen leuk.
• Meerijden op militaire voertuigen – Scheur mee door het zand! Koop je tickets (alleen pinnen) bij de kassa op het buitenterrein en rijd mee door de Arena op een amfibisch rupsvoertuig (M688).
• Survival bootcamp – Dagelijks van 8 juli t/m 25 augustus. Kom in actie! Stap in de schoenen van een echte militair tijdens de survival bootcamp! Leer marcheren, tijgeren, primitief vuur maken en nog veel meer.
• Paardrijden en boogschieten
• Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl


Frank van Woerden Bouwdorp met Vredesdorp als thema

Maandag 14 augustus zullen de poorten van Frank van Woerden Bouwdorp worden geopend. Traditiegetrouw zal in de laatste week van de schoolvakantie een heus dorp verrijzen in het Stadspark van Veenendaal. Vier dagen lang kunnen zo’n 800 kinderen tussen 6 en 12 jaar bouwen, timmeren en schilderen bij dit grootse kinderevenement. Samen met 100 vrijwilligers wordt gebouwd aan geweldige houten hutten en huizen.

Prijzen voor de beste bouwwerken
Dit jaar wordt de kinderen gevraagd om het thema ‘Vredesdorp’ in hun bouwwerken te laten terugkomen. Een actueel onderwerp dat tot de verbeelding spreekt. Maar als de kinderen even geen zin hebben om te bouwen, wordt er geknutseld, gesport en gespeeld. Uitrusten kan ook. In de rusttent, of even bijkomen bij een film in de filmtent. Alle bouwwerken worden op de laatste dag beoordeeld door de burgemeester. Hij reikt de gouden, de zilveren en de bronzen spijker uit aan de winnaars. Voor de grootste pechvogel is er de kromme spijker.

Ook kinderen met autisme krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan Bouwdorp in een begeleide groep. In een afgestemde omgeving, kunnen deze kinderen lekker meedoen met hutten bouwen en alle andere activiteiten. De ‘Auti-groep’ is een initiatief van ouders van de autistische kinderen, samen met professionals uit de zorg bekend met autisme. Voor deze kinderen begint en eindigt de dag op andere tijdstippen, zodat de grote drukte wordt vermeden. Er is een gestructureerde en voorspelbare dagindeling en veel persoonlijke begeleiding om zonder overprikkeling een leuke dag op Bouwdorp te beleven. Deze kinderen moeten wel vooraf worden aangemeld, zodat voor voldoende begeleiding kan worden gezorgd. Dat kan via auti-groep-bouwdorp@hotmail.com. Begeleiders van de Auti-groep nemen dan contact op met de ouders om het kind goed te leren kennen.

Entreekaarten Bouwdorp
Een week Bouwdorp kost € 12,50. De voorverkoop start op 1 juni bij de bekende verkooppunten:
Jumbo Petenbos                 Paddestoelenlaan 40                                         0318 – 589965
Jumbo Aller Erf                    Ronde Erf                                                             0318 – 541229

Bruna Ellekoot                     Veenslag 86                                                         0318 – 527772
Primera Van Walsem          Dr. Slotemaker de Bruïneplein 31                   0318 – 514780
Er zijn 750 kaarten verkrijgbaar. En dat betekent OP = OP. Wees er dus snel bij! Bij de ingang van Bouwdorp worden geen kaarten verkocht.

Vrijwilligers

Ook voor de vrijwilligers is Bouwdorp een feest om mee te maken! En om Bouwdorp in goede banen te leiden, zijn er heel veel vrijwilligers nodig. Alle volwassenen die het leuk vinden om de kinderen te begeleiden, kunnen zich melden. Dat hoeft niet voor alle dagen, maar fijn is dat wel. Dus met vragen of om u aan te melden belt u met de voorzitter van het bestuur Saskia van de Graaf  op 0318 – 543883. Mailen kan ook: s.van.degraaf@live.nl